Bedrieglijk ronselen voor bedrijfsgidsen. Oplichting van zelfstandigen voor reclame. BETAAL NIET, zelfs al hebt je ondertekend.

Wat mij betreft is er duidelijk een gebrek in de toestemming van de gedupeerden door misleidende kunstgrepen van degenen die dergelijke fondsen werven.

BETAAL DUS NIET, zelfs al heb je documenten ondertekend!

 

Op 4 mei 2009 bevestigde het hof van beroep van Brussel de veroordeling in eerst aanleg van de Spaanse firma European City Guide. Net zoals de correctionele rechtbank heeft ook het hof van beroep van Brussel geoordeeld dat de praktijken die ECG hanteerde om zelfstandigen en kleinhandelaars dure contracten te laten ondertekenen, misleidend waren. De rechter wees op de verwarring die kan ontstaan tussen de zogenaamde gratis vermelding van de gegevens en een betalende advertentie.
De rechter oordeelde dat de beklaagde de bedoeling had te misleiden, wat ook het groot aantal slachtoffers verklaart. Het hof vond het normaal dat de handelaars het formulier dat ze ontvingen ter controle van de gegevens die gepubliceerd zouden worden, ondertekenden en terugstuurden, zonder aandacht te schenken aan de paragraaf die getikt was in een veel kleiner en smaller lettertype dan de rest van het formulier.
Het hof oordeelde dat ECG niet enkel misleidende handelspraktijken hanteerde maar dat ze ook vertrouwen misbruikte en handtekeningen afdwongen door gebruik te maken van een bestelbon die vermomd werd als een document om de kosteloos te publiceren gegevens te controleren.
Bovendien stelde het hof zich vragen bij het uitblijven van een reactie van ECG. ECG had talloze klachten ontvangen en ondernam niets om de situatie te verduidelijken.
ECG legt zich niet neer bij de veroordelingen uitgesproken in eerste aanleg en beroep en gaat in cassatie.

 

 

Voor verdere vragen, kan je me gerust een email sturen of een afspraak maken

in Brussel of Sint-Truiden.

mailto:stephan@doukhopelnikoff.com?subject=Bloginfo

+3211766062

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s